jul
11
2024

KWK Domeindag Overheid

Geplaatst door KWK

Tijdens één middag op vier verschillende locaties in Nederland aandacht voor drie domeinen waarin KWK werkzaam is: de KWK Domeindagen! In dit bericht een verslag van de Domeindag Overheid die donderdag 4 juli 2024 in Den Haag plaats vond.

In Den Haag hebben wij die middag met een mooie groep genodigden een unieke inkijk gekregen bij een tweetal ministeries. We zijn gestart bij FMHaaglanden aan de Koningskade in Den Haag. FMHaaglanden is één van de grootste facilitaire dienstverleners voor de Rijksoverheid en maakt deel uit van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sara Schut van FMHaaglanden verwelkomde ons en gaf een presentatie over de Living Labs bij FMHaaglanden. Het doel van een Living Lab is onder andere het creëren van een afgebakende locatie waar praktijkonderzoek wordt gedaan naar de behoefte en het gebruik van de fysieke, digitale en sociale werkomgeving en het testen van innovaties op hun toepasbaarheid. Na deze heldere uiteenzetting over de Living Labs hebben wij een rondleiding gekregen door het gebouw van FMHaaglanden.

De middag zette zich na een korte wandeling voort bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daar heeft Otto de Ruiter van het ministerie OCW ons meer verteld over de proeftuinen waarna we ook daadwerkelijk een kijkje hebben genomen in de gerealiseerde proeftuinen van de Hoftoren.

Tot slot heeft Bauke van der Goot van Heijmans een ander mooi en groots project in Den Haag uiteengezet: de renovatie van het Binnenhof.

Het was een zeer afwisselende en boeiende middag waar wij met veel plezier op terugkijken!

 

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op