jul
11
2024

KWK Domeindag Veiligheid

Geplaatst door KWK

De laatste KWK Domeindag waar we een verslag van doen is de KWK Domeindag Overheid. In Breda verzamelden zo'n 10 professionals uit het Veiligheidsdomein zich in het Blushuis (naast het KWK kantoor in Breda). Lees hier hoe deze interactieve middag is verlopen.

Tijdens de Domeindag Veiligheid gingen wij in gesprek met diverse ketenpartners vanuit het domein. Op basis van een aantal projecten vanuit de veiligheidsregio’s en politie hebben wij van gedachten gewisseld over een mogelijke eenheid en verscheidenheid tussen de verschillende projecten en organisaties.

We boden deze middag een platform voor interactieve reflectie en kennisuitwisseling.

Namens de veiligheidsregio Brabant-Noord vertelde Annemarie de Koning over het proces van initiatief naar realisatie van de hoofdlocatie in Den Bosch waarbij de gebruiker centraal staat.

John Mol van RoosRos Architecten gaf een presentatie over bouwstenen en de relatie tot ontwerpopgaves voor politie en brandweer.

Afsluitend kwam het interactieve deel dat verzorgd werd door Melvin de Wijs: een crisisgame “Samenwerken in tijden van crisis”. De aanwezigen werd gevraagd in 2 groepen aan het ontwikkelen van een gemeenschappelijk veiligheidsplan te werken en daarna hun oplossingen te presenteren.​

Het werd een hele interessante middag in Breda met inspirerende interactiviteit!

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op