jun
08
2018

Officiële opening meldkamer Veiligheidsregio Rotterdam een feit

Geplaatst door KWK in Nieuws

Vanaf half mei is het al een en al bedrijvigheid in de nieuwe meldkamer van de Veiligheidsregio Rotterdam. Op de 21e verdieping van het World Port Center in Rotterdam komen sinds dat moment alle telefoontjes al binnen over ongevallen, overvallen en brandjes.

De meldkamer is volledig opnieuw gebouwd en ingericht en voorzien van de allernieuwste technische snufjes.

Woensdag 6 juni was de eer aan Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid om de eerste meldkamer in Nederland die is aangesloten op het nieuwe landelijke ICT-systeem officieel te openen. Ook de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb was aanwezig op de plek waar de hulpverlening begint.

De nieuwe meldkamer is een samenvoeging van de meldkamers in Dordrecht en Rotterdam en was daarom een hele onderneming. Er is een lange voorbereiding nodig geweest om dit proces in goede banen te leiden. KWK heeft hierin een mooie rol gespeeld.

KWK heeft voor de Veiligheidsregio Rotterdam invulling gegeven aan de samenvoeging van twee meldkamers, waarbij het huidige primaire proces door moet gaan.
In de migratie van deze eerste landelijke meldkamer heeft KWK allereerst een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Vervolgens is er gewerkt aan het Programma van Eisen en het opstellen van de business case. En in de ontwerp- en uitvoeringsfase heeft KWK zowel vormgegeven aan het projectmanagement als aan het facilitair management.
Na ingebruikname van de meldkamer kunnen de volgende fasen worden uitgevoerd waarin alle opschalingsruimten worden gerealiseerd.

KWK is trots op het feit dat zij een bijdrage heeft kunnen leveren aan het verbeteren van de veiligheid in de regio.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op