jul
17
2018

KWK verzorgt bouwmanagement nieuwbouw Strabrecht College

Geplaatst door KWK in Nieuws

Het Strabrecht College in Geldrop krijgt een nieuw schoolgebouw. Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Nieuwbouw is in dit geval noodzakelijk om een complementair onderwijsaanbod in de regio te garanderen.

Op deze wijze neemt het Strabrecht College een voorsprong in gepersonaliseerd onderwijs en is zij initiatiefnemer voor aansluiting op de Brainportregio door een rijke schakering aan portfolio-activiteiten (internationalisering, art & design, technologie/wetenschap). De gemeenteraad laat duurzaamheid voor het Strabrecht College zwaar meewegen en heeft het beschikbare budget voor de nieuwbouw bijna verdubbeld. Het gebouw zal de hoogste klasse van duurzaamheid krijgen en dat is nieuw in deze regio.  Dit zorgt voor een duurzaam vertrouwen van de gemeenschap in goed onderwijs op het Strabrecht College voor de (Brainport)regio. Strabrecht legt zo de toekomstgerichte basis voor een life long learning in een inspirerende omgeving voor zowel docenten als leerlingen.

KWK is na een aanbesteding geselecteerd om het totale bouwmanagement voor dit project te verzorgen en heeft dit project met veel enthousiasme ontvangen. Van initiatief tot en met nazorg komt in handen te liggen van KWK. Inmiddels is het Programma van Eisen bijna gereed en is reeds gestart met de architectenselectie.

Naar verwachting kan het nieuwe schoolgebouw medio 2020 in gebruik worden genomen.

In het Eindhovens Dagblad kunt u een interessant artikel lezen over de op handen zijnde nieuwbouw van het Strabrecht College: https://www.ed.nl/geldrop-mierlo/strabrecht-college-geldrop-krijgt-nieuw-schoolgebouw~a35a6fcb/

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op