sep
17
2018

Strabrecht College kiest architectenbureau

Geplaatst door KWK in Nieuws

In het kader van het verzorgen van het bouwmanagement voor de nieuwbouw van het Strabrecht College door KWK, is de afgelopen periode de architectenselectie begeleid. Afgelopen donderdag 13 september werden zowel de gekozen architect als het opgestelde ontwerp gepresenteerd.

Op deze feestelijke middag werd aan de personeelsleden van het Strabrecht College en andere belangstellende aanwezigen bekend gemaakt welk architectenbureau de nieuwbouw daadwerkelijk vorm gaat geven. Uit een selectie van 4 architectenbureaus heeft het Strabrecht College in nauwe samenwerking met de gemeente Geldrop en KWK de keuze gemaakt om met het Haagse architectenbureau Atelier PRO in zee te gaan.

Dorte Kristensen en Mira van Beek van Atelier PRO hebben in aanwezigheid van een groot deel van het personeel, directeur Yvonne Leenen, onderwijswethouder Rob van Otterdijk en KWK gepresenteerd wie Atelier PRO is en wat hun Structuur Ontwerp (SO) is voor het Strabrecht College.
Tevens heeft op deze dag het 1e ontwerpteamoverleg plaatsgevonden waarbij naast KWK, de installatieadviseur (HE Adviseurs, Rotterdam), constructeur (Pieters Bouwtechniek, Haarlem) en de bouwfysisch adviseur (DPA Cauberg Huijgen, Eindhoven) aanwezig waren.

Met deze architectenselectie is de volgende fase van dit project ingeluid. KWK zal het ontwerpmanagement voeren om van Structuur Ontwerp (SO) naar Voorlopig Ontwerp Plus (VO+) te gaan, zodat er een Europese aanbesteding voor de aannemer gestart kan worden (UAV-GC).

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op