dec
19
2019

KWK verschijnt opnieuw aan de start van The Carbage Run!

Geplaatst door KWK in Nieuws getagged met fun, maatschappelijk, team

Voor de 4e keer neemt Bas Kohlmann van KWK deel aan The Carbage Run! In voorgaande jaren vormde hij twee keer een team met zijn vader, en een keer met zijn vrouw om de ultieme roadtrip door de sneeuw in een oud barrel te voltooien. Dit jaar zal hij samen met onze KWK-collega Jeroen van Kessel “Team KWK” vormen.

Van 20 t/m 24 januari 2020 zal Team KWK een route door de Alpen rijden van zo’n 2000 kilometer over uitdagende wegen door o.a. Zwitserland, Slovenië, Italië, Kroatië en Oostenrijk. The Carbage Run gaat niet om welk team als eerste de finishlijn bereikt. Elke dag krijgen de deelnemers de gekste en uitdagendste opdrachten mee, waarmee de teams punten kunnen verdienen. In voorgaande edities werden teams zoal gevraagd om in een ijswak te duiken, met een gegipst been te finishen, en het oude barrel voort te laten trekken door sledehonden. Het team dat de meeste punten heeft verzameld bij het bereiken van de finish, op 24 januari in Oostenrijk, is de winnaar! Daarnaast wordt er ook een prijs uitgereikt aan het team dat met het meest originele oude barrel aan The Carbage Run deelneemt.

Met de deelname aan The Carbage Run hoopt Team KWK in de prijzen te vallen. In combinatie met sponsoren, beoogt Team KWK voldoende geld in te zamelen voor de aanschaf van een GroovTube (blaasapparaat) voor revalidatiecentrum Basalt Delft. Veel kinderen met een chronische aandoening zoals een spierziekte, longaandoening, dwarslaesie of hersenletsel moeten met regelmaat en langdurig ademhalingsoefeningen doen, om hun ademhaling te trainen en zo bijvoorbeeld het risico op longontstekingen te verkleinen. Het doen van ademhalingsoefeningen wordt door de kinderen vaak als saai ervaren en het resultaat is weinig tastbaar.

De GroovTube is een blaasapparaat dat, via Bluetooth Smart, draadloos verbonden kan worden met een iPad waardoor deze oefeningen veel leuker worden. Het gebruik is simpel: adem in of uit in het mondstuk van de GroovTube en de luchtstroom wordt direct geregistreerd en omgezet in beeldeffecten in de app. De speciaal daarvoor ontwikkelde apps stimuleren kinderen in spelvorm om ademhalingsoefeningen te doen zowel voor uitademing als inademing. De resultaten daarvan kunnen in een aantal apps ook worden vastgelegd voor trainingsdoeleinden en registratie van de trainingseffecten. Basalt Delft zal de Groovtube inzetten tijdens fysiotherapie of logopedie, zodat zij de ademhalingsoefeningen leuker, uitdagender en effectiever voor kinderen kunnen maken.

Wilt u Team KWK helpen met behalen van dit bijzondere doel? Doneer dan via de onderstaande link uw bijdrage!

https://tikkie.me/pay/9qq56j76c25qgbf15b8d

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op