jun
11
2020

1,5 meter onderwijsomgeving voor het Strabrecht College

Geplaatst door KWK in Nieuws

De nieuwbouw van het Strabrecht College in Geldrop nadert de oplevering. Hiermee komt de start van de ingebruikname van het nieuwe gebouw in het nieuwe schooljaar in zicht. Vanaf de initiatieffase heeft KWK nauw samengewerkt met het Strabrecht College om samen met hen van visie tot uitvoering te komen.

Nu de huidige samenleving er anders uit is gaan zien, is deze nauwe samenwerking wederom erg waardevol gebleken. KWK collega’s Tjeerd de Wijs en Annelinde van Bemmel hebben onlangs met het Strabrecht College meegedacht over het inrichten van de 1,5 meter onderwijsomgeving. Door middel van een interactieve presentatie gevolgd door een brainstormsessie, is KWK samen met een diverse vertegenwoordiging van het Strabrecht College de uitdaging voor de voor ons allen nieuwe situatie aangegaan.

Het advies aan de school is te starten vanuit een heldere visie op het onderwijsconcept en de onderwijsomgeving op lange termijn, om dit vervolgens door een planmatige aanpak te realiseren met inachtneming van alle maatregelen. Samen zijn de verschillende onderdelen van de dag van een leerling langsgelopen om zo een compleet beeld te krijgen van de situatie.
Dit eindigde in een brainstormsessie waar is gekeken naar de ‘lessons learned’ van de maatregelen die nu in het ‘oude’ gebouw zijn genomen en de kansen die het ‘nieuwe’ gebouw biedt om kwalitatief goed onderwijs neer te zetten, passend bij alle maatregelen.

In de komende periode gaat het Strabrecht College met deze nieuwe kennis en ervaring aan de slag om hun nieuwe leeromgeving op een juiste manier in te richten en ook hierin denkt KWK proactief mee om ervoor te zorgen dat het nieuwe begin een succes wordt.

Wilt u weten wat KWK voor uw 1,5 meter onderwijsomgeving kan betekenen? Wij hebben praktische tips voor de 1,5 meter onderwijsomgeving samengevat in een whitepaper. Neem contact op met Annelinde van Bemmel via bemmel@kwkbv.nl om dit handige document aan te vragen.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op