jun
22
2020

Het inspiratieboek 2015-2020 “Samen werken aan de school van morgen”

Geplaatst door KWK in Nieuws

Op dinsdag 23 juni 2020 komt het inspiratieboek 2015-2020 “Samen werken aan de school voor morgen” uit. Het boek gaat over succesvol gebouwde scholen tussen 2015 en 2020. KWK-collega Annelinde van Bemmel heeft meegewerkt aan een hoofdstuk in dit boek.

Zij heeft hiervoor interviews gehouden met zowel po leerkrachten als vo docenten. Het is een exploratief onderzoek geworden naar de beleving van de leerkrachten en docenten op de betekenis van hun werkomgeving. Dit in relatie tot de ervaren werkdruk en andere factoren. Hoe de omgeving daar wel of niet in kan bijdragen/een rol in kan spelen.

Dit boek is een must voor elke bestuurder, wethouder, beleidsambtenaar, opdrachtgever en partner binnen het ontwerpproces van Nederlandse scholen. Het nieuwe standaardwerk voor de Nederlandse scholenbouw: 540 pagina’s dik, 107 rijk gedocumenteerde en geïllustreerde projecten binnen het primair-, speciaal en voortgezet onderwijs. In dit unieke werk staan bijdragen van visionairs, de uitleg van negen kenmerken waar een gezond en duurzaam gebouw aan moet voldoen, facts & figures met alle cijfers en de programma’s, de duurzaamheidsprogramma’s en een onderzoek naar de beleving van hun werkomgeving door docenten, uitgevoerd door het team van Wim Pullen van het Center For People and Buildings.

Op dinsdag 23 juni om 12.00 uur wordt het eerste exemplaar tijdens een Webinar aan de Rijksbouwmeester aangeboden.

Via onderstaande link kunt u het Webinar volgen:
https://vimeo.com/event/94702

Via onderstaande link kunt u meer lezen over de inhoud van het boek:
https://www.schooldomein.nl/inspiratieboek-2015-2020-samen-werken-aan-de-school-van-morgen/

Via onderstaande link kunt u het boek bestellen:
https://tenbrinkuitgevers.nl/samenwerken-aan-de-school-van-morgen

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op