jun
18
2024

Start ontwerptraject voor nieuwbouw OBS De Slinge Rotterdam

Geplaatst door KWK in Nieuws

Verbinding, ontmoeting en ontwikkeling. Deze kernwaarden staan centraal bij OBS Over de Slinge in Rotterdam. De visie van de school draagt uit dat leren leuk is en kinderen worden uitgedaagd tot sport en bewegen. Het ontwerptraject voor de nieuwbouw van deze school is gestart!

Verbinding, ontmoeting en ontwikkeling
Bij het ontwerp ligt de focus op het creëren van een stimulerende leeromgeving waarin spelen, ontdekken en bewegen centraal staan. Het ontwerp draait om een unieke spiltrap die fungeert als een centraal ontmoetingspunt en de verschillende verdiepingen met elkaar verbindt. De school wordt zo een dynamische en inspirerende plek voor kinderen. Architect-partner Martijn van Leeuwen: “De spiltrap transformeert de school tot een innovatieve leerplek met verrassende ruimtes. Het wordt een plaats waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. We kijken ernaar uit om dit visionaire prijsvraagontwerp tot leven te brengen en een inspirerende leeromgeving te creëren waarin ieder kind ertoe doet.”

Duurzaamheid en circulariteit
Naast plezier staan duurzaamheid en circulariteit uiteraard hoog in het vaandel. Er zijn slimme concepten bedacht voor het hergebruik van materialen en er wordt zoveel mogelijk biobased en onderhoudsarm materiaal gebruikt. Architect Roel Kosters: “Zo wordt niet alleen het gebouw, maar ook de leerervaring groen en educatief.” De architectuur van het gebouw is speels en vriendelijk, met buitentrappen die dakpleinen en een schooltuin fraai met elkaar verbinden. Het gebouw voegt zich zorgvuldig in de omliggende wijk. Het alzijdige karakter van het gebouw wordt benadrukt door herkenbare entrees aan verschillende zijden, waardoor de verschillende clusters eenvoudig toegankelijk zijn.

Gemeente Rotterdam, KWK, M3E, OBS Over de Slinge, RoosRos Architecten, Stichting BOOR

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op