sep
03
2024

Facility Tour bij Hogeschool Rotterdam

Geplaatst door KWK in Nieuws

Het was een thuiswedstrijd voor Jan Hoogstad en Ben Knoop, beide oud-docent van de opleiding Facility Management, Hogeschool Rotterdam. Zij brachten vorige week een bezoek aan het projectteam van de keukenrenovatie Hogeschool Rotterdam op de locatie Kralingse Zoom.

Het projectteam bestaat uit drie oud-studenten van de opleiding Facility Management van de Hogeschool Rotterdam. Vanuit KWK zijn dat Gerard Soeteman en Daisy Jonker en vanuit de Hogeschool Rotterdam is dat Erwin van Heijzen.

Het was fascinerend om te zien hoe iedereen, met zijn eigen herinneringen en visies uit die tijd, terugkeek op zijn of haar studiejaren. Voor sommigen is het studentenleven al wat langer geleden, maar dat maakt de verhalen niet minder levendig!

Tijdens de gesprekken kwamen verschillende belangrijke thema’s naar voren die de afgelopen jaren steeds relevanter zijn geworden in het facilitair management. Er is gesproken over de overgang van kostenefficiëntie naar het creëren van toegevoegde waarde binnen de facilitaire wereld. Ook kwamen de opkomst van thema’s zoals werkgeluk en duurzaamheid—onderwerpen die nu niet meer weg te denken zijn uit ons vakgebied aan de orde.
Daarnaast werden ervaringen gedeeld over de zoektocht na de opleiding naar een passende functie binnen het brede FM-werkveld. Het was interessant om te horen hoe iedereen zijn weg heeft gevonden en welke uitdagingen en kansen daarbij kwamen kijken.

Het mooiste aan de dag was het besef dat nu, jaren later, deze oud-studenten en -docenten samenwerken aan projecten voor de Hogeschool Rotterdam en in de afronding zijn van een mooi project op de locatie Kralingse Zoom.

Wat ooit begon in de collegezalen, wordt nu voortgezet in de praktijk. “Het voelt als een cirkel die rond is, en we zijn trots op wat we als team bij KWK bereiken. We zijn goed terecht gekomen!”, aldus een enthousiaste Gerard, Daisy en Erwin.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op