sep
05
2024

Projecten update regio Zuid vanuit KWK-kantoor Breda

Geplaatst door KWK in Nieuws

De vakanties zijn ten einde en de scholen in alle regio’s zijn weer begonnen! Regio Zuid is alweer 2 weken geleden aan de slag gegaan. De projecten waar vanuit ons kantoor Breda aan gewerkt wordt, zijn dus ook weer in volle gang.

Gedurende de zomer is er zeker doorgewerkt aan alle projecten, maar nu is alles weer volledig op stoom. Een korte update waar we zoal mee bezig zijn!

Voor de gemeente Oosterhout is collega Max Kraakman als projectleider werkzaam aan het project renovatie en verduurzaming cultuurhuis De Pannehoef. Samen met de gemeente Oosterhout wordt het Podium voor Passie (zoals De Pannehoef ook wel genoemd wordt) gerenoveerd en verduurzaamd. De klimaatinstallatie wordt vervangen door warmtepompen, isolerende maatregelen worden toegepast en er worden zonnepanelen geplaatst. Verder wordt het volledige interieur aangepakt van vloerafwerking, schilderwerk, plafonds tot sanitair en een professionele keuken.

In de gemeente Woensdrecht biedt collega Niki ten Bosch facilitaire ondersteuning. Zij maakt de verbouwingskosten inzichtelijk die gemoeid zijn met de optimalisatie van de raadszaal. Niki begeleidt het offertetraject voor het moderniseren van de AV-installatie in de raadzaal en de aanpassingen aan het kantoorgedeelte van het gemeentehuis. Daarnaast houdt zij zich bezig met de aanbesteding van de warme dranken automaten.
Naast haar werkzaamheden in Woensdrecht is Niki samen met Max werkzaam voor de gemeente Dongen. KWK adviseert de gemeente Dongen over de vastgoedvisie omtrent haar accommodaties. Er is een analyse gemaakt en inzicht verschaft over onder andere de huidige taakverdeling, besluitvorming en strategiebepaling. Door middel van deze analyse zijn de knelpunten die efficiënt management en beheer rond het vastgoed belemmeren in kaart gebracht. Onlangs zijn de rapportage en de resultaten gepresenteerd. In de komende periode gaat KWK deze strategische visie op het optimaliseren van deze werkprocessen verder brengen.

Max is tevens werkzaam voor de gemeente Veere waar hij als procesleider samen met projectleiders Niels Delemarre en Joanne Wienk werkt aan het opstellen van een Programma van Eisen voor een multifunctionele accommodatie in Serooskerke.

Voor de gemeente Bergen op Zoom zijn Max en Niki na de vakantie weer verder gegaan met het vastgoedadvies voor deze gemeente inclusief een actualisatie van het meerjarenonderhoudsplan.
Bij de gemeente Bergen op Zoom is KWK Interim Professional Eveline van Elzakker gestart als projectmanager huisvesting vluchtelingen. De gemeente heeft een plan van aanpak vastgesteld om te komen tot een toekomstbestendige tussenvoorziening voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen en vergunninghouders. Eveline houdt zich bezig met het opstellen van onderhandelingsstrategieën, het voeren van contractonderhandelingen en het opstellen van overeenkomsten. Verder begeleidt zij de uitvoering en oplevering van het project en aanpalende activiteiten.

Collega Niels van Oosterbosch werkt voor de gemeente Dongen als projectleider onderwijshuisvesting aan 4 IKC-trajecten waarbij hij zorg draagt voor de gemeentelijke borging op de uitnutting van het beschikbaar gestelde krediet en toeziet op een zorgvuldig proces. Tevens legt hij de connectie met de gemeentelijke afdelingen voor de onderwerpen waarvoor dit nodig is zoals ontwerp buitenruimte, vergunningen etc.

Met collega Wouter Boon is Niels als contractmanager werkzaam aan het nieuwbouwproject van het Jan van Brabant College in Helmond voor Onderwijsgroep Oost-Brabant. Wouter is als projectmanager van A tot Z verantwoordelijk voor het hele project en fungeert als centraal aanspreekpunt voor diverse partijen en focust zich op het behalen van de doelstellingen. Niels draagt daarbij zorg voor het toezicht op kwaliteit, de bewaking van de voortgang en het contractuele beheer van het project tijdens de Engineer & Build-fase.

In de gemeente Gilze en Rijen komt een deel van het gemeentehuis vanaf 2026 leeg te staan. De gemeente heeft KWK gevraagd om samen met verschillende adviseurs een voorlopig ontwerp op te stellen voor de toekomstige invulling voor het gemeentehuis. Collega Bas Kohlmann werkt samen met Niki aan dit mooie project.

In het uiterste zuiden van Nederland wordt door Bas samen met collega’s Wouter Boerkamp en Gaëlle de Sévaux gewerkt aan een project voor de Veiligheidsregio Zuid-Limburg (VRZL). Bas begeleidt samen met Gaëlle de bestuurlijk dialoog. Wouter schrijft in samenwerking met de VRZL het strategisch huisvestingsplan.

Stuk voor stuk zeer interessante projecten waar we vanuit KWK samen met diverse samenwerkingspartners met veel plezier en trots aan verder werken!

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op